Garnátový špíz

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 18 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Garnát obecný
  • 400 g Cibule
  • 200 g Olivy černé
  • 10 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 120 g Barbecue omáčka
  • 40 ml Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 285 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 2362 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 206 mg
  • Draslík 407.3 mg
  • Vláknina 7105 mg
  • Vitamín A 7105 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na špíz použijeme pouze maso z garnátů bez krunýřů. Vyloupané maso osolíme, lehce opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Necháme chvíli uležet. Mezitím nakrájíme cibuli na osminky.

  • 2

    Na jehly napichujeme střídavě garnáty, cibuli a olivy bez pecek. Položíme na středně rozpálený gril a opékáme z každé strany přibližně 4 minuty.

  • 3

    Špízy podáváme přímo na jehle s nějakou pikantní omáčkou.

Komentáře k receptu