Garnátový špíz
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 285 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 7 g
- Sodík 2362 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 206 mg
- Draslík 407.3 mg
- Vláknina 7105 mg
- Vitamín A 7105 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na špíz použijeme pouze maso z garnátů bez krunýřů. Vyloupané maso osolíme, lehce opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Necháme chvíli uležet. Mezitím nakrájíme cibuli na osminky.
-
2
Na jehly napichujeme střídavě garnáty, cibuli a olivy bez pecek. Položíme na středně rozpálený gril a opékáme z každé strany přibližně 4 minuty.
-
3
Špízy podáváme přímo na jehle s nějakou pikantní omáčkou.