Okurkový salát s hořčicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 145 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 13 g
- Sodík 489 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 235.8 mg
- Vláknina 2071 mg
- Vitamín A 2071 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.9 mg
- Vitamín E 5.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Salátové okurky omyjeme a nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme nadrobno, lístky estragonu posekáme.
-
2
Do skleněné salátové mísy nalijeme olej, ocet, přidáme sůl, pepř, pikantní hořčici a důkladně promícháme. Přisypeme cibuli, okurky, estragon, smícháme se zálivkou.
-
3
Okurkový salát dáme vychladit a můžeme podávat. Takto připravený salát je vhodný ke grilovaným rybám.