Ostrá kuřecí stehna na zelenině
Suroviny
- 300 g Jablka
- 50 g Máslo čerstvé
- 200 g Rajčata
- 600 g Kuřecí stehna
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Zázvor mletý
- 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 ks Chilli paprička
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Cibule červená
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 310 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 19 g
- Sodík 219 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 93 mg
- Draslík 435.2 mg
- Vláknina 5517 mg
- Vitamín A 5517 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.7 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí stehna důkladně očistíme, umyjeme pod tekoucí vodou, osušíme. Cibuli oloupeme, nakrájíme na hrubší plátky, červenou a zelenou papriku umyjeme a pokrájíme také na silnější plátky, přidáme krájená rajčata, na půlky rozkrájená jablka, zázvor. Všechnu nakrájenou zeleninu spolu s jablky promícháme, rozložíme do pekáče.
-
2
Česnek oloupeme, prolisujeme, dáme do misky, přidáme na kousky pokrájené měkké máslo, drobně nasekané chilli papričky, sůl, pepř, mletou papriku, všechno dobře smícháme a směsí potřeme připravená kuřecí stehna, které položíme na zeleninu v pekáči. Naplněný pekáč zalijeme vodou a vložíme do horké trouby, kde necháme kuře péct přibližně 40 minut. Po dobu pečení maso poléváme šťávou z pekáče. Před dopečením všechny suroviny i maso posypeme nasekanou petrželovou natí.
-
3
Upečená kuřecí stehna a zeleninu vytáhneme z trouby, vše necháme 5 minut (nejlépe přikryté) odpočinout, poté porce nakládáme na talíře.