Štika na pórku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 345 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 18 g
- Sodík 234 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 75 mg
- Draslík 279.9 mg
- Vláknina 5613 mg
- Vitamín A 5613 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.7 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté porce štiky nakrájíme na plátky, osolíme, zakapeme citronovou šťávou a necháme asi 1 hodinu v chladničce.
-
2
Očištěný, omytý pórek nakrájíme na kolečka a povaříme v osolené vodě asi 15 minut.
-
3
Do zapékací mísy vymazané máslem rozložíme scezený pórek a na něj urovnáme plátky ryby. Pokapeme rozpuštěným máslem, podlijeme 200ml vody a pečeme v horké troubě asi 15 minut. Potom štiku posypeme mletou paprikou a nastrouhaným uzeným sýrem. Pokrm ještě krátce zapečeme.
-
4
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.