Rajská omáčka z protlaku

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 6 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 15 g Cukr krupice
  • 250 g Protlak rajčatový
  • 3 ml Ocet vinný
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 221 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 1242 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 169.7 mg
  • Vláknina 1027.5 mg
  • Vitamín A 1027.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Potom vsypeme hladkou mouku a usmažíme světlejší cibulovou jíšku. Přidáme rajčatový protlak z konzervy, přilijeme vývar, osolíme, opepříme, podle chuti okyselíme, osladíme a vaříme asi 20 minut, až omáčka ztratí moučnou příchuť.

  • 2

    Povařenou, zhoustlou omáčku přecedíme.

Komentáře k receptu