Grilované lososové filety se zeleninou
Suroviny
- 250 g Víno červené
- 600 g Losos - filety
- 125 ml Olej olivový
- 125 ml Citronová šťáva
- 1 kávová lžička Zázvor celý
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Tabasco
- 0.5 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
- 2 ks Šalotka
- 0.5 ks Paprika červená
- 0.5 ks Cibule
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 584 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 36 g
- Sodík 310 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 78 mg
- Draslík 938.3 mg
- Vláknina 1250.3 mg
- Vitamín A 1250.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.2 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety z lososa propláchneme pod studenou vodou a osušíme. Ve skleněné misce smícháme víno s olejem, citronovou šťávou, prolisovaným česnekem, strouhaým zázvorem, solí, tabascem, nadrobno nasekanou šalotkou a rozmarýnem. Vložíme maso, zakryjeme a v lednici necháme marinovat 1-2 hodiny. Poté necháme ohřát na pokojovou teplotu.
-
2
Papriky nakrájíme na kroužky, cibuli na kolečka. Lososa vyjmeme z marinády a společně s paprikou a cibulí grilujeme na rozpáleném grilu cca 6-7 minut dozlatova. Rybu potřeme marinádou a obrátíme. Znovu potřeme a grilujeme dalších cca 5 minut.
-
3
Rozdělíme na talíře, doplníme pečenou paprikou a cibulí a podáváme.