Těstoviny zapékané s ančovičkami a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Rajčata
  • 250 g Mozzarella
  • 50 g Sýr Čedar
  • 350 g Těstoviny penne
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Ančovičky konzervované
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 2 polévková lžíce Oregano sušené
  • 3.18 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 0.18 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 699 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 1992 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 60.6 mg
  • Draslík 470 mg
  • Vláknina 7994.8 mg
  • Vitamín A 7994.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.6 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zralá rajčata zalitá vroucí vodou po 30 vteřinách sloupneme, zbavíme semen a nakrájíme na kostky. Smícháme nastrouhanou mozzarellu, parmEzán, vyzrálý čedar, sušené oregano a 2 lžíce extra panenského olivového oleje a okořeníme.

  • 2

    Troubu rozehřejeme na 200°C. Neslané máslo a 2 lžíce extra panenského olivového oleje rozehřejeme v pánvi, přisypeme jemně nasekanou malou cibulku a 5-7 minut smažíme, přidáme jemně nasekaný česnek a samžíme ještě 1 minutu. Potom přidáme nakrájená rajčata, osolíme a vaříme 5 minut doměkka.

  • 3

    Přivedeme do varu velké množství osolené vody a vaříme těstoviny penne al dente (ne zcela doměkka, ale už ne tvrdé). Uvařené těstoviny slijeme, přidáme rajčatovou směs. Zapékací hlubokou misku vymažeme zbylým extra panenským olivovým olejem, posypeme 2-3 lžícemi sýrové směsi a 2 filety z ančoviček okapanými a nasekanými na kousky. Poté rozprostřeme těstoviny, přidáme zbylé 2 filety z ančoviček, polijeme sýrovou směsí a v troubě předehřáté na 200°C pečeme 15-20 minut dozlatova.

Komentáře k receptu