Jehněčí hřebínek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 125 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 hrst Tymián sušený
  • 1 hrst Rozmarýn čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 kg Jehněčí kotlety
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 707 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 327 mg
  • Bílkoviny 61 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 220 mg
  • Draslík 1041.7 mg
  • Vláknina 895.8 mg
  • Vitamín A 895.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 180C.

  • 2

    Maso omyjeme, vyčnívající kosti očistíme od masa a zabalíme do alobalu. Ochutíme solí, pepřem, potřeme olejem, poklademe větvičkami rozmarýnu a tymiánu, podlijeme vodou a pečeme zakryté doměkka. Během pečení poléváme šťávou. Po vyjmutí z trouby necháme maso ještě 15-20min odpočívat zakryté alobalem.

  • 3

    Podáváme s libovolnou přílohou, např.zelenými fazolkami.

Komentáře k receptu