Závin s jablky a zmrzlinou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Rozinky tmavé
  • 400 g Zmrzlina vanilková
  • 3 ks Jablka
  • 1 ks Listové těsto
  • 2 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 2 polévková lžíce Ořechy lískové
  • 1 polévková lžíce Tuk
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 780 kcal
  • Sacharidy 105 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 91 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 67.5 mg
  • Draslík 409.5 mg
  • Vláknina 10037 mg
  • Vitamín A 10037 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.9 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka zbavíme jadřince, nakrájíme na plátky a smícháme s hnědým cukrem, mletými lískovými oříšky a opláchnutými hrozinkami.

  • 2

    Plát listového těsta položíme na rovnou plochu, potřeme tukem, s nízkým obsahem cholesterolu, který jsme předem smíchali s medem.

  • 3

    Rovnoměrně rozprostřeme plátky jablek, ohneme okraje dovnitř a zarolujeme. Přeneseme na plech s pečícím papírem, potřeme zbývajícím tukem s medem a v troubě předehřáté na 180°C pečeme 25 minut. Pak zvýšíme teplotu na 200°C a pečeme dalších 10-15 minut. Závin je upečený má-li povrch zlatavou barvu a je křupavý.

  • 4

    Ještě teplý nakrájíme a podáváme s kopečkem nízkotučné zmrzliny.

Komentáře k receptu