Kuřecí prsty v těstíčku
Suroviny
- 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 200 ml Vývar drůbeží
- 100 ml Vývar drůbeží
- 60 ml Citronová šťáva
- 300 ml Olej rostlinný
- 60 ml Sherry brandy
- 1 kávová lžička Zázvor celý
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 1 kávová lžička Cukr moučkový
- 2 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 kg Kuřecí prsa
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 772 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 56 g
- Sodík 372 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 106.7 mg
- Draslík 659.4 mg
- Vláknina 643.3 mg
- Vitamín A 643.3 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.3 mg
- Vitamín E 4.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na marinádu nastrouháme zázvor a citronovou kůru a smícháme se všemi ostatními ingrediencemi. Kuřecí maso nakrájíme na proužky široké cca 1 cm,vložíme do kameninové nádoby, přelijeme marinádou a necháme odležet cca 30 minut.
-
2
Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme mouku a citronovou šťávu. Ve vzniklém těstíčku obalíme kousky masa. Poté je osmažíme cca 5 minut dozlatova v oleji rozpáleném na 180 °C. Vyjmeme a necháme osušit na papírové utěrce.
-
3
Připravíme omáčku. Marinádu přelijeme do hrnce, přidáme vývar a přivedeme k varu. Citronovou šťávu rozmícháme s kukuřičným škrobem a vzniklou pastu přidáme do vývaru. Mícháme do zhoustnutí.
-
4
Podáváme s omáčkou.