Pečené brambory s tymiánem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 4 ks Brambory
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 62 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 66 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 337.5 mg
  • Vláknina 4319.8 mg
  • Vitamín A 4319.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na velký plech s pečícím papírem naskládáme omyté, na dílky nakrájené červené brambory i se slupkou, potřeme je olivovým olejem, posypeme nasekaným čerstvým tymiánem, podle chuti osolíme a opepříme.

  • 2

    V předehřáté troubě na 230°C, pečeme 30-40 minut, během pečení obracíme. Brambory jsou hotové jsou-li křupavé a mají nazlátlou barvu.

Komentáře k receptu