Chutný salát s parmezánem
Suroviny
- 100 g Sýr Parmezán
- 2 ks Šalotka
- 1 ks Čekanka
- 2 ks Roketa
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
- 1 polévková lžíce Balsamico ocet
- 1 polévková lžíce Ocet vinný červený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 259 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 13 g
- Sodík 627 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 22.7 mg
- Draslík 458.1 mg
- Vláknina 1183 mg
- Vitamín A 1183 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Listy čekanky a roketu opláchneme ve studené vodě a natrháme na kousky. Oloupané šalotky nakrájíme na kostičky.
-
2
Stroužek česneku přepůlíme, vytřeme jím salátovou mísu a vložíme šalotku.
-
3
Zálivku si připravíme tak, že rozmícháme balzamicový a červený vinný ocet, pepř a sůl. Pak postupně metlou všleháme oba druhy oleje, a zálivku případně ještě dochutíme.
-
4
Čekankové a roketové listy v míse dobře promícháme se zálivkou a nakonec posypeme parmezánem.