Králičí paštika se zeleninou
Suroviny
- 35 g Celer bulvový
- 50 g Cibule
- 300 g Chléb celozrnný žitný
- 500 g Králičí maso
- 25 g Mouka pšeničná hrubá
- 35 g Mrkev kořen
- 50 g Slanina vepřová
- 8 g Sůl
- 25 g Tuk
- 3 g Pepř černý mletý
- 100 g Strouhanka
- 500 g Vepřový bok
- 35 g Petržel kořen
- 30 ml Olej slunečnicový
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Nové koření mleté
- 1 špetka Tymián sušený
- 1 špetka Zázvor mletý
- 1 špetka Muškátový květ
- 1 špetka Saturejka
- 1 špetka Česnek sušený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 544 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 40 g
- Sodík 688 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 143.9 mg
- Draslík 393.2 mg
- Vláknina 5084.3 mg
- Vitamín A 5084.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.5 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Králičí maso a bůček nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, očištěnou mrkev, petržel a celer pokrájíme na kostičky, slaninu na nudličky.
-
2
V pánvi rozpálíme olej, přisypeme slaninu, kořenovou zeleninu, orestujeme, přidáme cibuli, maso, osolíme, opepříme a podusíme ve vlastní šťávě. Pánev odstavíme z ohně, posypeme strouhankou, okořeníme špetkou mletého zázvoru, tymiánu, muškátu, nového koření, saturejky, sušeného česneku, promícháme a umeleme na masovém strojku. Formu na paštiky vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou, do masové směsi přimícháme vejce a vložíme do formy. Zakryjeme alobalem, vložíme do většího hrnce s trochou vroucí vody a vaříme ve vodní lázni nejméně 90 minut.
-
3
Paštiku vyklopíme, necháme vychladnout a podáváme s tmavým chlebem.