Králičí paštika se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 35 g Celer bulvový
  • 50 g Cibule
  • 300 g Chléb celozrnný žitný
  • 500 g Králičí maso
  • 25 g Mouka pšeničná hrubá
  • 35 g Mrkev kořen
  • 50 g Slanina vepřová
  • 8 g Sůl
  • 25 g Tuk
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 100 g Strouhanka
  • 500 g Vepřový bok
  • 35 g Petržel kořen
  • 30 ml Olej slunečnicový
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Nové koření mleté
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 špetka Saturejka
  • 1 špetka Česnek sušený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 544 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 688 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 143.9 mg
  • Draslík 393.2 mg
  • Vláknina 5084.3 mg
  • Vitamín A 5084.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.5 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Králičí maso a bůček nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, očištěnou mrkev, petržel a celer pokrájíme na kostičky, slaninu na nudličky.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olej, přisypeme slaninu, kořenovou zeleninu, orestujeme, přidáme cibuli, maso, osolíme, opepříme a podusíme ve vlastní šťávě. Pánev odstavíme z ohně, posypeme strouhankou, okořeníme špetkou mletého zázvoru, tymiánu, muškátu, nového koření, saturejky, sušeného česneku, promícháme a umeleme na masovém strojku. Formu na paštiky vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou, do masové směsi přimícháme vejce a vložíme do formy. Zakryjeme alobalem, vložíme do většího hrnce s trochou vroucí vody a vaříme ve vodní lázni nejméně 90 minut.

  • 3

    Paštiku vyklopíme, necháme vychladnout a podáváme s tmavým chlebem.

Komentáře k receptu