Pomazánka z kuřecího masa s paprikou
Suroviny
- 300 g Kuřecí prsa
- 200 g Sýr Feta
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 ks Paprika sterilovaná
- 1 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 3 polévková lžíce Majonéza
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 91 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 5 g
- Sodík 1145 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 26 mg
- Draslík 223.4 mg
- Vláknina 1908 mg
- Vitamín A 1908 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa uvaříme v hrnci s vodou, potom je scedíme, necháme vychladnout a nakrájíme na malé kousky, které rozmixujeme. Do rozmixovaného masa přidáme rozdrobený sýr, majonézu, vlijeme olej, důkladně vidličkou rozmačkáme, aby nezůstaly hrudky sýra. Přisypeme na tenké kousky pokrájenou červenou nakládanou papriku, (kapii) drobně nasekáme a vsypeme k masu petrželovou nať, posypeme mletou paprikou, všechny suroviny dobře promícháme na lesklou pomazánkovou hmotu. Podle chuti osolíme, opepříme, promícháme, přikryjeme a vložíme do ledničky odležet.
-
2
Při dochucování pomazánky solíme opatrně, raději méně, protože samotný sýr Feta obsahuje hodně solí.