Zelný salát s jablky a ořechy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 179 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 9 g
- Sodík 121 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 361.3 mg
- Vláknina 11299 mg
- Vitamín A 11299 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 50.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné hlávkové zelí nakrájíme na nudličky a vsypeme do mísy. Přidáme omytá, na hranolky nakrájená jablka zbavená jádřinců, nasekaná ořechy a nakrájenou řeřichu.
-
2
Z octa a olivového oleje umícháme zálivku, podle chuti osolíme, opepříme a osladíme. Nalijeme na salát a zlehka promícháme.
-
3
Před podáváním necháme salát chvíli uležet v chladničce.