Slavnostní maďarský salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 120 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
  • 120 g Okurky nakládané
  • 200 g Rajčata
  • 9 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 120 g Paprika zelená
  • 50 g Petržel kudrnka
  • 250 ml Omáčka tatarská
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Salát hlávkový
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 183 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 557 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 91.1 mg
  • Draslík 279.2 mg
  • Vláknina 5776 mg
  • Vitamín A 5776 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme, vložíme do mísy. Přidáme nakrájené kyselé okurky, rajčata, papriky, slité vychladlé brambory, sterilované fazolky. Nakonec natrháme na menší kusy hlávkový salát, pár listů ponecháme na ozdobení. Suroviny v míse promícháme, osolíme, opepříme a přidáme tatarskou omáčku. Salát přendáme do servírovací mísy, ozdobíme kolečky citronu, listy hlávkového salátu a snítkou petrželky.

Komentáře k receptu