Studený salát ze žaludového želé Tottori
Suroviny
- 30 g Mrkev kořen
- 70 g Okurky
- 2 g Sezam - semena
- 2.7 g Česnek
- 2 g Cukr krupice
- 1.1 g Paprika mletá sladká
- 4.5 g Cibulka jarní
- 15 g Paprika zelená
- 10 g Paprika červená
- 300 g Želé žaludové
- 30 g Chryzantéma
- 24 ml Omáčka sójová
- 13 ml Olej sezamový
- 1 kávová lžička Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 94 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 5 g
- Sodík 195 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 50.3 mg
- Vláknina 1339.6 mg
- Vitamín A 1339.6 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Želé nakrájíme na silnější plátky. Okurku očistíme tak, že ji chvíli budeme třít v utěrce se solí. Potom okurku nakrájíme na šikmé, delší plátky. Mrkev oloupeme a nakrájíme ji na stejně velké plátky jako okurku. Lusky paprik zbavíme jadřinců a nakrájíme je na stejné plátky jako okurku a mrkev. Chryzantému opereme pod tekoucí vodou a nakrájíme ji na delší 5 cm kousky. Připravíme kořenící omáčku.
-
2
Připavené kousky zeleniny a kořenící omáčku promícháme s kousky želé. Pokrm podáváme studený.
-
3
Kořenící omáčka:
-
4
Česnek a jarní cibulku oloupeme a nasekáme nadrobno. Nasekanou cibulku a česnek smícháme s cukrem, sójovou omáčkou, sezamovými semínky a sezamovým olejem. Omáčku ochutíme mletou červenou paprikou.