S paprikami púrí
Suroviny
- 125 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 225 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 2 kávová lžička Kari pasta
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 ks Cibule
- 0.25 ks Lilek
- 0.5 ks Paprika zelená
- 0.5 ks Paprika červená
- 1 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Jogurt bílý
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 5 polévková lžíce Voda pitná
- 1.46 polévková lžíce Olej rostlinný
- 6 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 224 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 15 g
- Sodík 189 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 8.6 mg
- Draslík 168 mg
- Vláknina 4066 mg
- Vitamín A 4066 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.5 mg
- Vitamín E 3.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy dáme mouku, olej, sůl, přidáme horkou vodu a mícháme, dokud nebudeme mít hladké těsto. Hněteme, a poté přikryté necháme odpočinout 30 minut.
-
2
V pánvi rozpustíme máslo, přidáme pokrájenou cibuli, pokrájené papriky, lilky, zázvor, chilli, kari pastu a rozetřený česnek. Vmícháme konzervovaná rajčata a sůl. Bez pokličky vaříme 5 minut. Až bude směs hustá, odstavíme. Máme vrchní vrstvu.
-
3
Těsto prohněteme a rozdělíme na 6 dílů. Každý rozválíme na placku o průměru 15 cm. Každou placku rozválíme, aby nevyschla.
-
4
Rozpálíme v pánvi olej a každou púrí - placku smažíme z každé strany 15 vteřin. Necháme okapat a udržujeme teplé, než osmahneme všechny.
-
5
Ohřejeme zeleninovou směs, púrí dáme na talíře a nahoru přidáme zeleninovou směs. Na každou porci dáme 1 lžíci jogurtu a ihned podáváme.