Piemontese noky
Suroviny
- 450 g Brambory vařené
- 60 g Máslo čerstvé
- 75 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 175 g Sýr Parmezán
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Kypřicí prášek do pečiva
- 1.5 dl Omáčka hnědá univerzální (UHO)
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 529 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 31 g
- Sodík 1193 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 294.2 mg
- Draslík 454.2 mg
- Vláknina 5750.8 mg
- Vitamín A 5750.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme teplé šťouchané brambory s moukou. Přidáme mouku se špetkou kypřícího prášku a vajíčko, žloutky, osolíme, opepříme a promícháme těsto.
-
2
Z těsta uždibujeme malé kousky a v dlaních je vyválíme, abychom vytvořili malé kuličky o velikosti ořechu. Zmáčkneme je vidličkou, aby byly placaté a ve tvaru válečku.
-
3
Přivedeme osolenou vodu k varu v hrnci, přidáme noky, vlijeme olej a povaříme 10 minut.
-
4
Ve velké pánvi smícháme omáčku a máslo. Přisypeme postupně strouhaný parmezán.
-
5
Noky vyndáme z hrnce, promícháme s omáčkou a ihned podáváme.