Čalamáda z mleté zeleniny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 600 g Celer bulvový
  • 250 g Cibule
  • 750 g Kapusta hlávková
  • 500 g Rajčata
  • 20 g Sůl
  • 150 g Cukr krupice
  • 80 g Feferony
  • 800 g Paprika zelená
  • 20 g Hořčičné semínko
  • 2000 ml Voda pitná
  • 400 ml Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 161 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 839 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 828 mg
  • Vláknina 10418 mg
  • Vitamín A 10418 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 176 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na tuto čalamádu budeme potřebovat rajčata, papriky bez jádřinců, kapustu, feferonky, oloupané cibule a očištěný celer. Všechnu zeleninu nakrájíme nahrubo, umeleme na masovém strojku, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme cukr, sůl, hořčičné semínko, přilijeme ocet a vaříme 20 minut.

  • 2

    Naplníme zavařovací sklenice, uzavřeme víčky a zavařujeme 20 minut.

  • 3

    Vychladlé sklenice s čalamádou skladujeme v chladu a temnu.

Komentáře k receptu