Sójové maso na houbách
Suroviny
- 1000 ml Vývar zeleninový
- 500 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Kmín celý
- 2 ks Cibule
- 1 hrst Houby sušené
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 8 plátek Sójové plátky
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Tuk
- 2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 287 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 18 g
- Sodík 1249 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 17.6 mg
- Draslík 502.6 mg
- Vláknina 6629 mg
- Vitamín A 6629 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.8 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky sójového masa namočíme na 1 hodinu do horkého vývaru.
-
2
Potom vymačkané plátky obalíme v hladké mouce a osmahneme v kastrole na rozpáleném tuku. Přidáme předem namočené, okapané houby, oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, sůl, pepř a kmín. Podlijeme vodou a pod pokličkou zvolna dusíme doměkka asi 35 minut.
-
3
Nakonec do omáčky vmícháme smetanu a pokrm jen prohřejeme.