Rýže kari s tofu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Sýr sójový - Tofu
  • 125 g Fazolové lusky zelené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Kardamom
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Hřebíček
  • 1 kávová lžička Koriandr celý
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 6 ks Šalotka
  • 4 ks Chilli paprička
  • 1 ks Citronová tráva
  • 1 ks Badyán
  • 6 stroužek Česnek
  • 1 kg Rýže dušená
  • 1 polévková lžíce Citronová kůra
  • 0.05 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 0.02 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 584 kcal
  • Sacharidy 122 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 252 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 120 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1556.1 mg
  • Vláknina 12278 mg
  • Vitamín A 12278 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 52.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hmoždíři utlučeme koriandr, kmín, skořici, hřebíček, badyán, kardamom, bílý pepř.

  • 2

    Ve woku rozehřejeme slunečnicový olej, přidáme nasekané šalotky, česnek, citronovou trávu a vaříme, dokud nezměknou. Přidáme chilli, citronovou kůru, sůl. Vznikne kari pasta.

  • 3

    V pánvi rozpálíme olej a smažíme 2 minuty tofu, vmícháme kari pastu a fazolky, přidáme rýži a mícháme 3 minuty.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu