Rýže kari s tofu
Suroviny
- 250 g Sýr sójový - Tofu
- 125 g Fazolové lusky zelené
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Kardamom
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 1 kávová lžička Hřebíček
- 1 kávová lžička Koriandr celý
- 1 kávová lžička Pepř bílý
- 6 ks Šalotka
- 4 ks Chilli paprička
- 1 ks Citronová tráva
- 1 ks Badyán
- 6 stroužek Česnek
- 1 kg Rýže dušená
- 1 polévková lžíce Citronová kůra
- 0.05 polévková lžíce Olej rostlinný
- 0.02 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 584 kcal
- Sacharidy 122 g
- Tuky 4 g
- Sodík 252 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 120 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1556.1 mg
- Vláknina 12278 mg
- Vitamín A 12278 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 52.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hmoždíři utlučeme koriandr, kmín, skořici, hřebíček, badyán, kardamom, bílý pepř.
-
2
Ve woku rozehřejeme slunečnicový olej, přidáme nasekané šalotky, česnek, citronovou trávu a vaříme, dokud nezměknou. Přidáme chilli, citronovou kůru, sůl. Vznikne kari pasta.
-
3
V pánvi rozpálíme olej a smažíme 2 minuty tofu, vmícháme kari pastu a fazolky, přidáme rýži a mícháme 3 minuty.
-
4
Ihned podáváme.