Kořeněné mandlové mléko
Suroviny
- 50 g Mandle
- 3 kávová lžička Kmín celý
- 0.75 kávová lžička Muškátový oříšek
- 3 kávová lžička Kardamom
- 1.5 kávová lžička Hřebíček
- 1 kávová lžička Cukr moučkový
- 1 kávová lžička Garam masala
- 3 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1.5 kávová lžička Skořice celá
- 6 kávová lžička Koriandr celý
- 1 l Mléko plnotučné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 190 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 11 g
- Sodík 23 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 16.7 mg
- Draslík 372.9 mg
- Vláknina 5810.4 mg
- Vitamín A 5810.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.5 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1038.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mandle spaříme, oloupeme a důkladně uvaříme doměkka. Poté je rozetřeme na pastu, přidáme horké koření a cukr, zalijeme mlékem a rozmixujeme. Necháme vychladit a studené podáváme.
-
2
Horké koření [39441]:
-
3
Koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.