Plněné vepřové závitky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 385 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 30 g
- Sodík 1311 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 149.3 mg
- Draslík 342.9 mg
- Vláknina 1445.1 mg
- Vitamín A 1445.1 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou kýtu omyjeme a nakrájíme na plátky. Tence je rozklepeme a mírně osolíme.
-
2
Do středu plátků naskládáme proužky slaniny, čtvrtky natvrdo uvařených vajec, hranolky salámu a okurky nakrájené na nudličky. Náplň opepříme, maso zavineme a sepneme párátky nebo ovážeme nití.
-
3
Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a na 2/3 tuku osmažíme do zlatavé barvy. Zalijeme vodou, do základu naskládáme závitky, mírně osolíme a opepříme. Za občasného přelévání šťávou dusíme téměř doměkka.
-
4
Závitky vyjmeme a zbavíme nití nebo párátek. Šťávu zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky, zalijeme vodou a rozšleháme. Za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.
-
5
Nakonec šťávu podle chuti přisolíme a přecedíme na závitky, které ve šťávě krátce podusíme.