Štrůdl s jablky a ořechy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 592 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 35 g
- Sodík 121 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 59 g
- Cholesterol 127.4 mg
- Draslík 272.7 mg
- Vláknina 10246.7 mg
- Vitamín A 10246.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy nasypeme mouku, přidáme žloutky, špetku soli, přilijeme ocet, olej, vodu a vypracujeme hladké těsto. Rozpůlíme a vyválíme dva pláty.
-
2
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nastrouháme nahrubo, promícháme s nadrcenými ořechy, rozinkami, strouhankou, rovnoměrně poklademe na pláty těsta, zavineme, konce zpevníme, položíme na tukem vymaštěný plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při střední teplotě asi 35 minut.
-
3
Štrůdly necháme vychladnout, nakrájíme na řezy a posypeme moučkovým cukrem.