Štrůdl s jablky a ořechy

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 800 g Jablka
  • 100 g Ořechy vlašské
  • 25 g Tuk
  • 60 g Strouhanka
  • 200 g Mouka polohrubá
  • 50 g Cukr moučkový
  • 50 g Rozinky tmavé
  • 100 ml Olej olivový
  • 100 ml Voda pitná
  • 25 ml Ocet vinný
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 592 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 121 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 127.4 mg
  • Draslík 272.7 mg
  • Vláknina 10246.7 mg
  • Vitamín A 10246.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme mouku, přidáme žloutky, špetku soli, přilijeme ocet, olej, vodu a vypracujeme hladké těsto. Rozpůlíme a vyválíme dva pláty.

  • 2

    Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nastrouháme nahrubo, promícháme s nadrcenými ořechy, rozinkami, strouhankou, rovnoměrně poklademe na pláty těsta, zavineme, konce zpevníme, položíme na tukem vymaštěný plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při střední teplotě asi 35 minut.

  • 3

    Štrůdly necháme vychladnout, nakrájíme na řezy a posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu