Tagliatelle s omáčkou ze sušených rajčat

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 425 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 125 g Olivy černé
  • 500 g Těstoviny Tagliatelle
  • 80 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 hrst Sýr Parmezán
  • 1 hrst Bazalka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 624 kcal
  • Sacharidy 106 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 1204 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 106 g
  • Cholesterol 6.8 mg
  • Draslík 572.7 mg
  • Vláknina 13822.8 mg
  • Vitamín A 13822.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme.

  • 2

    Mezitím připravíme omáčku. V pánvi rozpálíme olej a doměkka orestujeme nakrájenou cibuli. Přidáme sušená rajčata nakrájená na nudličky a prolisovaný česnek a ještě krátce asi minutu orestujeme. Přidáme konzervovaná rajčata, olivy a nakrájenou bazalku. Ochutíme solí a pepřem, přivedeme k varu, teplotu snížíme a asi 10min povaříme.

  • 3

    Omáčkou přelijeme těstoviny, zlehka promícháme, rozdělíme na talíře, posypeme nastrouhaným parmazánem a ihned podáváme.

Komentáře k receptu