Tagliatelle s omáčkou ze sušených rajčat
Suroviny
- 425 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 125 g Olivy černé
- 500 g Těstoviny Tagliatelle
- 80 g Rajčata sušená sterilovaná
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 hrst Sýr Parmezán
- 1 hrst Bazalka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 5 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 624 kcal
- Sacharidy 106 g
- Tuky 14 g
- Sodík 1204 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 106 g
- Cholesterol 6.8 mg
- Draslík 572.7 mg
- Vláknina 13822.8 mg
- Vitamín A 13822.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme.
-
2
Mezitím připravíme omáčku. V pánvi rozpálíme olej a doměkka orestujeme nakrájenou cibuli. Přidáme sušená rajčata nakrájená na nudličky a prolisovaný česnek a ještě krátce asi minutu orestujeme. Přidáme konzervovaná rajčata, olivy a nakrájenou bazalku. Ochutíme solí a pepřem, přivedeme k varu, teplotu snížíme a asi 10min povaříme.
-
3
Omáčkou přelijeme těstoviny, zlehka promícháme, rozdělíme na talíře, posypeme nastrouhaným parmazánem a ihned podáváme.