Smažené jehněčí ledvinky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 258 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 11 g
- Sodík 821 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 757.2 mg
- Draslík 583 mg
- Vláknina 710.5 mg
- Vitamín A 710.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ledvinky očistíme, omyjeme a namočíme do druhého dne do vody s octem.
-
2
Druhý den maso vypereme v několika vodách, osušíme ubrouskem.
-
3
Z vaječných bílků vyšleháme sníh, přisolíme, přišleháme žloutky a hladkou mouku.
-
4
V připraveném těstíčku obalujeme osolené a opepřené
-
5
(na čtvrtky nakrájené) ledvinky, které na sádle osmažíme a podáváme napíchnuté na jehle posypané pažitkou.