Lupínky polentové s chilli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Polenta instantní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1.5 dl Smetana zakysaná 14%
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 371 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 199 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 19.3 mg
  • Vláknina 150.6 mg
  • Vitamín A 150.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci necháme vařit 1,5 l vody, přidáme 2 lžičky soli a vsypeme polentu. Zmírníme plamen a mícháme 5 minut, aby se polenta nepřipálila. Musí být tak tuhá, aby v ní stála lžíce. Přidáme sůl, pepř a chilli koření.

  • 2

    Na plech rozetřeme polentu v tloušťce 4 cm, vychladlou ji nakrájíme na tenké dílky. Lžíci oleje rozehřejeme ve woku, přidáme dílky polenty a 4 minuty smažíme, dokud nebudou zlatavé.

  • 3

    Smícháme nasekanou petrželku s kysanou smetanou vložíme do misky.

  • 4

    Polentu podáváme s omáčkou z kysané smetany s petrželkou, do které ji namáčíme.

Komentáře k receptu