Lupínky polentové s chilli
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 371 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 8 g
- Sodík 199 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 19.3 mg
- Vláknina 150.6 mg
- Vitamín A 150.6 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci necháme vařit 1,5 l vody, přidáme 2 lžičky soli a vsypeme polentu. Zmírníme plamen a mícháme 5 minut, aby se polenta nepřipálila. Musí být tak tuhá, aby v ní stála lžíce. Přidáme sůl, pepř a chilli koření.
-
2
Na plech rozetřeme polentu v tloušťce 4 cm, vychladlou ji nakrájíme na tenké dílky. Lžíci oleje rozehřejeme ve woku, přidáme dílky polenty a 4 minuty smažíme, dokud nebudou zlatavé.
-
3
Smícháme nasekanou petrželku s kysanou smetanou vložíme do misky.
-
4
Polentu podáváme s omáčkou z kysané smetany s petrželkou, do které ji namáčíme.