Banány se zmrzlinou a karamelem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 14 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 80 g Mandle
  • 140 g Zmrzlina vanilková
  • 80 g Čokoláda hořká
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 2 ks Banány
  • 1 balení Ztužovač šlehačky
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Cukr krystal
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1176 kcal
  • Sacharidy 110 g
  • Tuky 78 g
  • Sodík 59 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 86 g
  • Cholesterol 147.4 mg
  • Draslík 1137.6 mg
  • Vláknina 21140 mg
  • Vitamín A 21140 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.8 mg
  • Vitamín E 10.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Banány oloupeme, smetanu se ztužovačem ušleháme dotuha, mandle spaříme, oloupeme a nakrájíme na lístky, čokoládu nastrouháme.

  • 2

    Cukr rozpustíme na světlý karamel, poté přimícháme máslo, až se rozpustí, zamícháme vodu a za stálého míchání povaříme zhruba půl minuty.

  • 3

    Do středu talíře dáme porce zmrzliny a obložíme dvěma půlkami banánů (dáme je řeznou stranou dolů). Zmrzlinu ozdobíme šlehačkou, banány karamelem a vše posypeme mandlemi a čokoládou.

Komentáře k receptu