Paprikáš z vajec
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 554 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 45 g
- Sodík 1724 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 530.7 mg
- Draslík 557.2 mg
- Vláknina 10640 mg
- Vitamín A 10640 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.9 mg
- Vitamín E 4.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 105.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvaříme si vejce natvrdo (8 minut), ihned ochladíme a oloupeme. V kastrolu na sádle osmažíme cibulku porkájenou na jemno, zasypeme paprikou a necháme zpěnit. Přidáme prolisovaný česnek, sůl, podlijeme vodou a zakryté dusíme, až se cibule rozvaří. Podle potřeby ještě mírně podlijeme. Zalijeme smetanou, kterou jsme smíchali s moukou a povaříme do zhoustnutí. Na talíř dáme doprostřed rozpůlená posolená vejce, přelijeme omáčkou a posypeme nasekanou pažitkou.