Halušky se zelím a uzeným
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 412 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 23 g
- Sodík 2089 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 233 mg
- Draslík 303.7 mg
- Vláknina 4011 mg
- Vitamín A 4011 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme a nastrouháme brambory, osolíme. Vmícháme dvě vejce a přidáme mouku, vznikne tužší těsto.
-
2
Zelí připravíme obvyklým způsobem.
-
3
Dáme vařit vodu a do vroucí vody pomocí haluškovacího cedníku protlačíme těsto. Krátce povaříme a slijeme. Smícháme halušky se zelím.
-
4
Nakrájíme uzené maso vmícháme k haluškám se zelím a na talíři omastíme.