Skopová plec dušená v kapustě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 647 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 89 g
- Sodík 350 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 16 mg
- Draslík 789.9 mg
- Vláknina 10148.3 mg
- Vitamín A 10148.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 93.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso odblaníme, zbavíme přebytečného loje a nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, mrkev na kolečka, celer na kostičky a kapustu nakrouháme jako zelí nebo nakrájíme na slabé proužky, brambory pokrájíme na plátky.
-
2
V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme maso, osolíme, opepříme, podusíme ve vlastní šťávě, jakmile se tekutina odpaří, podlijeme vodou, přidáme kostku masoxu a dusíme 30 minut. Nyní přisypeme všechnu zeleninu i s bramborami a dusíme doměkka. Nakonec zahustíme jíškou, provaříme a odstavíme.
-
3
Podáváme v hlubokých talířích s polévkovou lžící.