Brambory bombajské
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 214 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 4 g
- Sodík 220 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1056.7 mg
- Vláknina 13420 mg
- Vitamín A 13420 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do velkého hrnce osolené studené vody vložíme celé brambory, přivedem k varu a necháme částečně povařit - cca 15 minut.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej, přidáme kurkumu, koření panch phoron, jogurt, sůl a rajčatový protlak. Přivedeme k varu a vaříme 5 minut.
-
3
Brambory slijeme, nakrájíme každý na 4 díly, přidáme je do pánve a přikryté vaříme cca 5 minut.
-
4
Poté je přendáme do kastrolu a pečeme přikryté v předehřáté troubě 40 minut při teplotě 180 stupňů.
-
5
Posypeme koriandrem a ihned podáváme.