Brambory bombajské

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 kávová lžička Kurkuma
  • 1 kávová lžička Koření panch phoron
  • 3 dl Jogurt krémový bílý natur
  • 1 kg Brambory
  • 0.24 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 214 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 220 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1056.7 mg
  • Vláknina 13420 mg
  • Vitamín A 13420 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do velkého hrnce osolené studené vody vložíme celé brambory, přivedem k varu a necháme částečně povařit - cca 15 minut.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej, přidáme kurkumu, koření panch phoron, jogurt, sůl a rajčatový protlak. Přivedeme k varu a vaříme 5 minut.

  • 3

    Brambory slijeme, nakrájíme každý na 4 díly, přidáme je do pánve a přikryté vaříme cca 5 minut.

  • 4

    Poté je přendáme do kastrolu a pečeme přikryté v předehřáté troubě 40 minut při teplotě 180 stupňů.

  • 5

    Posypeme koriandrem a ihned podáváme.

Komentáře k receptu