Houby pikantní
Suroviny
- 300 g Shiitake houby
- 125 g Hlíva ústřičná
- 1 kávová lžička Chilli omáčka
- 0.5 kávová lžička Pepř sečuánský
- 1 kávová lžička Olej sezamový
- 3 ks Cibulka jarní
- 2 ks Žampiony čerstvé
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Omáčka Hoisin
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- 1 polévková lžíce Cukr třtinový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 129 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 5 g
- Sodík 43 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 692.1 mg
- Vláknina 7242.5 mg
- Vitamín A 7242.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Olej rozehřejeme v předehřátém woku, přidáme rozetřený česnek a nasekané jarní cibulky a smažíme 30 vteřin. Přidáme všechny druhy hub, sójovou omáčku, chilli omáčku, vinný ocet, omáčku hoisin, cukr, sečuánský pepř a smažíme za stálého míchání 5 minut.
-
2
Houby ve woku zakapeme sezamovým olejem, přemístíme na ohřátý talíř, ozdobíme petrželkou a podáváme.