Brambory lyonské
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 226 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 10 g
- Sodík 159 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 8 mg
- Draslík 926.7 mg
- Vláknina 11799.3 mg
- Vitamín A 11799.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na plátky nakrájíme brambory, dáme je do lehce osolené vody v hrnci a přivedeme k varu. Pod pokličkou vaříme 10 minut, poté scedíme a necháme okapat.
-
2
Ve velké pánvi rozehřejeme máslo a olej, přidáme nakrájenou cibuli na plátky s prolisovaným česnekem a smažíme. Do pánve přidáme uvařené brambory a smažíme 8 minut. Osolíme, opepříme a rozdrobíme navrch nasekanou petrželku.
-
3
Ihned podáváme.