Brambory lyonské

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1.25 kg Brambory
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 226 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 159 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 8 mg
  • Draslík 926.7 mg
  • Vláknina 11799.3 mg
  • Vitamín A 11799.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na plátky nakrájíme brambory, dáme je do lehce osolené vody v hrnci a přivedeme k varu. Pod pokličkou vaříme 10 minut, poté scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Ve velké pánvi rozehřejeme máslo a olej, přidáme nakrájenou cibuli na plátky s prolisovaným česnekem a smažíme. Do pánve přidáme uvařené brambory a smažíme 8 minut. Osolíme, opepříme a rozdrobíme navrch nasekanou petrželku.

  • 3

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu