Závin jogurtový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1091 kcal
- Sacharidy 132 g
- Tuky 55 g
- Sodík 126 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 132 g
- Cholesterol 66.2 mg
- Draslík 506.5 mg
- Vláknina 17824.5 mg
- Vitamín A 17824.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na vále smícháme mouku se solí, přidáme nakrájený tuk, jogurt a vypracujeme těsto.
-
2
Nakrájíme oloupaná jablka na plátky, vyválíme placku, nasypeme na ni trochu strouhanky a jablka na ni poklademe.
-
3
Nasypeme cukr, rozinky a zabalíme jako klasický závin.
-
4
Potřeme rozšlehaným vejcem a dozlatova upečeme ve středně vyhřáté troubě.