Těstoviny s uzenou treskou a pórkem
Suroviny
- 20 g Máslo čerstvé
- 250 g Pórek
- 400 g Těstoviny čtyřvaječné
- 250 g Treska uzená
- 350 ml Smetana 12% (konzumní)
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Hořčice kremžská
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 641 kcal
- Sacharidy 87 g
- Tuky 20 g
- Sodík 790 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 67.9 mg
- Draslík 396.7 mg
- Vláknina 2352.8 mg
- Vitamín A 2352.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.8 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 95.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny vaříme v osolené vodě s trochou oleje doměkka a 2 minuty před dovařením k nim přidáme očištěný, na kolečka nakrájený pórek. Uvařené těstoviny i s pórkem slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
2
Přidáme uzenou tresku nakrájenou na kousky, osolíme a opepříme.
-
3
Těstoviny s pórkem a rybou vložíme do máslem vymazané zapékací mísy a zalijeme osolenou, opepřenou smetanou smíchanou s hořčicí.
-
4
Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě 25-30 minut.
-
5
Při podávání posypeme každou proci nasekaným koprem.