Hovězí jazyk smažený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 670 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 32 g
- Sodík 799 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 258.2 mg
- Draslík 536.5 mg
- Vláknina 1200 mg
- Vitamín A 1200 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí jazyk uvaříme v osolené vodě do měkka. Vaření jazyku trvá přibližně hodinu. Následně ho oloupeme, nakrájíme na plátky, obalíme v mouce, namočíme v rozkvedlaných vejcích, nakonec obalíme ve strouhance. Na pánvi rozehřejeme máslo, řízečky v něm usmažíme do zlatova.
-
2
Podáváme s chlebem a pikantní omáčkou.