Vepřové kotlety v zelí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřové kotlety
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 5 g Kmín drcený
  • 9 g Sůl
  • 400 g Zelí kysané
  • 50 g Sádlo vepřové škvařené
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 5 dl Voda pitná
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 435 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 960 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 106.3 mg
  • Draslík 826.7 mg
  • Vláknina 9420 mg
  • Vitamín A 9420 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.8 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 53.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na sádle osmažíme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou, kmínem a prolisovaným česnekem, necháme zpěnit. Na tento základ vložíme naklepané a nasolené kotlety, opečeme z obou stran. Podlijeme vodou a zakryté pozvolna dusíme, občas podlijeme. Když je maso skoro hotové přidáme zakysané zelí, dodusíme do měkka. Hotový pokrm osolíme, opepříme a zalijeme smetanou, necháme povařit a podáváme.

Komentáře k receptu