Vepřové kotlety v zelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 435 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 31 g
- Sodík 960 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 106.3 mg
- Draslík 826.7 mg
- Vláknina 9420 mg
- Vitamín A 9420 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.8 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 53.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na sádle osmažíme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou, kmínem a prolisovaným česnekem, necháme zpěnit. Na tento základ vložíme naklepané a nasolené kotlety, opečeme z obou stran. Podlijeme vodou a zakryté pozvolna dusíme, občas podlijeme. Když je maso skoro hotové přidáme zakysané zelí, dodusíme do měkka. Hotový pokrm osolíme, opepříme a zalijeme smetanou, necháme povařit a podáváme.