Živáňská pečeně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 329 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 22 g
- Sodík 711 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 64.5 mg
- Draslík 423.6 mg
- Vláknina 1745 mg
- Vitamín A 1745 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Všechno maso nakrájíme na plátky, které ještě rozřežeme na stejně velké čtverečky. Cibuli pokrájíme na silnější plátky a rozebereme na kroužky, rajčata nakrájíme na osminky.
-
2
Na jehly napichujeme střídavě kousky všech druhů masa, nesolíme a nekořeníme. Opékáme nad otevřeným ohněm, velmi zlehka poléváme pivem a nezapomeneme jehly otáčet. Maso sundáme z jehel na prkénko, osolíme, opepříme, obložíme rajčaty s cibulí a přímo na prkénku podáváme.