Živáňská pečeně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 200 g Rajčata
  • 300 g Skopová kýta
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 300 g Vepřová plec
  • 300 g Hovězí kýta
  • 150 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 329 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 711 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 64.5 mg
  • Draslík 423.6 mg
  • Vláknina 1745 mg
  • Vitamín A 1745 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Všechno maso nakrájíme na plátky, které ještě rozřežeme na stejně velké čtverečky. Cibuli pokrájíme na silnější plátky a rozebereme na kroužky, rajčata nakrájíme na osminky.

  • 2

    Na jehly napichujeme střídavě kousky všech druhů masa, nesolíme a nekořeníme. Opékáme nad otevřeným ohněm, velmi zlehka poléváme pivem a nezapomeneme jehly otáčet. Maso sundáme z jehel na prkénko, osolíme, opepříme, obložíme rajčaty s cibulí a přímo na prkénku podáváme.

Komentáře k receptu