Vepřové uzené koleno pečené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 733 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 54 g
- Sodík 355 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 114.8 mg
- Draslík 148.9 mg
- Vláknina 2875 mg
- Vitamín A 2875 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uzená kolena dobře omyjeme, jednu cibuli necháme celou, druhou nakrájíme nadrobno. Kolena vložíme do hrnce, zalijeme vodou, aby byla akorát ponořená, přidáme celou cibuli, pár kuliček pepře a půl hodinky povaříme. Nesolíme, uzená kolena jsou slaná sama o sobě. Kolena vyjmeme, vložíme do tukem vymazaného pekáčku, přisypeme prolisovaný česnek, pokrájenou cibuli, přidáme trošku mletého pepře, vložíme do trouby a dáme péct. Pečeme zvolna asi hodinu, podléváme pivem, přeléváme vypečenou šťávou.
-
2
Maso obereme od kosti, trochu pokrájíme a servírujeme s hořčicí a strouhaným křenem.