Zapékaný hrách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 546 kcal
- Sacharidy 82 g
- Tuky 16 g
- Sodík 579 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 1.8 mg
- Draslík 222.9 mg
- Vláknina 5756.5 mg
- Vitamín A 5756.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.8 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Několik hodin předem namočený hrách uvaříme ve stejné vodě doměkka a scedíme.
-
2
Propláchnutou rýži vsypeme do kastrolu, zalijeme vývarem a pod pokličkou zvolna vaříme 15 minut.
-
3
Na rozehřátém oleji osmahneme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Smícháme ji s hrachem, rýží, prolisovaným česnekem, majoránkou a solí.
-
4
Směs vložíme do olejem vymazané zapékací mísy a ve středně vyhřáté troubě zapečeme.
-
5
Pokrm můžeme vhodně doplnit zeleninovou čalamádou.