Zapékaný hrách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rýže loupaná
  • 200 g Hrách
  • 400 ml Vývar zeleninový
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 546 kcal
  • Sacharidy 82 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 579 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 1.8 mg
  • Draslík 222.9 mg
  • Vláknina 5756.5 mg
  • Vitamín A 5756.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.8 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Několik hodin předem namočený hrách uvaříme ve stejné vodě doměkka a scedíme.

  • 2

    Propláchnutou rýži vsypeme do kastrolu, zalijeme vývarem a pod pokličkou zvolna vaříme 15 minut.

  • 3

    Na rozehřátém oleji osmahneme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Smícháme ji s hrachem, rýží, prolisovaným česnekem, majoránkou a solí.

  • 4

    Směs vložíme do olejem vymazané zapékací mísy a ve středně vyhřáté troubě zapečeme.

  • 5

    Pokrm můžeme vhodně doplnit zeleninovou čalamádou.

Komentáře k receptu