Studený salát z fazolových lusků

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 120 g Rajčata
  • 0.5 g Sůl
  • 0.5 g Pepř černý mletý
  • 10 g Česnek
  • 22.5 g Cukr krupice
  • 450 g Fazolové lusky zelené
  • 1.77 g řepkový olej
  • 35 ml Citronová šťáva
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 154 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 136 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 698.6 mg
  • Vláknina 14922.5 mg
  • Vitamín A 14922.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.5 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelené fazolové lusky přepůlíme na poloviny, aby nebyly příliš dlouhé. Cibuli nasekáme nadrobno a orestujeme dozlatova na řepkovém oleji. Rajčata spařená v horké vodě sloupneme a nakrájíme na malé kousky a přidáme k orestované cibulce. Přivedeme k varu, a poté na mírném plameni ještě chvíli povaříme.

  • 2

    K povařeným rajčatům přidáme přepůlené fazolové lusky, prolisovaný česnek, cukr a promícháme. Ochutíme solí a pepřem, přilijeme vodu a vaříme doměkka asi 30 minut.

  • 3

    Necháme vychladnout a promícháme se šťávou z 1 citronu.

Komentáře k receptu