Studený salát z fazolových lusků
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 154 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 2 g
- Sodík 136 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 698.6 mg
- Vláknina 14922.5 mg
- Vitamín A 14922.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.5 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zelené fazolové lusky přepůlíme na poloviny, aby nebyly příliš dlouhé. Cibuli nasekáme nadrobno a orestujeme dozlatova na řepkovém oleji. Rajčata spařená v horké vodě sloupneme a nakrájíme na malé kousky a přidáme k orestované cibulce. Přivedeme k varu, a poté na mírném plameni ještě chvíli povaříme.
-
2
K povařeným rajčatům přidáme přepůlené fazolové lusky, prolisovaný česnek, cukr a promícháme. Ochutíme solí a pepřem, přilijeme vodu a vaříme doměkka asi 30 minut.
-
3
Necháme vychladnout a promícháme se šťávou z 1 citronu.