Bramborové kari se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 442 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 17 g
- Sodík 2212 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 62 g
- Cholesterol 6.8 mg
- Draslík 1283.9 mg
- Vláknina 23392 mg
- Vitamín A 23392 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 125.4 mg
- Vitamín E 3.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané brambory nakrájíme na kostky, očištěné papriky nakrájíme na nudličky. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme na plátky.
-
2
V kastrole na rozpáleném oleji zpěníme cibuli, přidáme okapaný hrášek, česnek, papriky a jemně nasekané feferonky zbavené semínek. Vše za stálého míchání krátce podusíme.
-
3
Potom přidáme nakrájené brambory, osolíme a ochutíme kari kořením. Zalijeme vývarem (nebo vodou) a pod pokličkou dusíme doměkka.
-
4
Vhodnou přílohou je čerstvé pečivo.