Rajčata zapečená s květákem a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 327 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 21 g
- Sodík 416 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 274.8 mg
- Draslík 1118.8 mg
- Vláknina 13080.8 mg
- Vitamín A 13080.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 137.6 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Květák uvaříme v osolené vodě doměkka, vyjmeme a po okapání rozebereme na růžičky.
-
2
Zapékací mísu vymažeme máslem, urovnáme do ní růžičky květáku smíchané s kečupem a omytá, na dílky nakrájená rajčata. Podle chuti osolíme, opepříme a vložíme do středně vyhřáté trouby prohřát.
-
3
Po chvíli pokrm posypeme nastrouhaným sýrem, zalijeme rozšlehanými vejci a posypeme nasekanou petrželkou. Ještě asi 20 minut zapékáme v troubě.
-
4
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory, chléb nebo čerstvé pečivo.