Rajčata zapečená s květákem a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Květák
  • 6 ks Rajčata
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 327 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 416 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 274.8 mg
  • Draslík 1118.8 mg
  • Vláknina 13080.8 mg
  • Vitamín A 13080.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 137.6 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Květák uvaříme v osolené vodě doměkka, vyjmeme a po okapání rozebereme na růžičky.

  • 2

    Zapékací mísu vymažeme máslem, urovnáme do ní růžičky květáku smíchané s kečupem a omytá, na dílky nakrájená rajčata. Podle chuti osolíme, opepříme a vložíme do středně vyhřáté trouby prohřát.

  • 3

    Po chvíli pokrm posypeme nastrouhaným sýrem, zalijeme rozšlehanými vejci a posypeme nasekanou petrželkou. Ještě asi 20 minut zapékáme v troubě.

  • 4

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory, chléb nebo čerstvé pečivo.

Komentáře k receptu