Dušený lilek s jogurtem
Suroviny
- 120 g Jogurt bílý
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 0.5 kávová lžička Cukr moučkový
- 4 ks Lilek
- 2 ks Cibule
- 2 ks Feferony
- 1 špetka Sůl
- 4 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Kokos - mletý (Kopra)
- 4 polévková lžíce Ocet vinný
- 2 polévková lžíce Mléko plnotučné
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 197 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 14 g
- Sodík 81 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 4.2 mg
- Draslík 747.3 mg
- Vláknina 22832.5 mg
- Vitamín A 22832.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lilky očistíme a nakrájíme na kousky. Kokos rozvaříme, cukr necháme rozpustit v octě. Česnek utřeme, feferony nakrájíme nadrobno.
-
2
Kousky lilku vložíme do rozpáleného oleje, přidáme nakrájenou cibuli, česnek, feferony, zázvor, ochutíme solí a dusíme.
-
3
Když je lilek téměř měkký, zalijeme rozšlehaným jogurtem, kokosovým mlékem a oslazeným octem. Cca 10 minut dodusíme a podáváme.