Omeleta s hlávkovým zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 447 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 22 g
- Sodík 192 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 257.8 mg
- Draslík 259.2 mg
- Vláknina 7489.8 mg
- Vitamín A 7489.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.5 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné hlávkové zelí nadrobno nakrájíme.
-
2
V míse smícháme mouku se žloutky, solí, pepřem a mlékem. Zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků a nakonec přidáme nakrájené zelí. Znovu opatrně promícháme.
-
3
Na pánvi na rozehřátém oleji postupně upečeme z těsta 4 omelety.
-
4
Můžeme podávat s vařenými bramborymi.