Srnčí plátky v zelném listu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 546 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 19 g
- Sodík 1097 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 13.1 mg
- Draslík 720.4 mg
- Vláknina 8315 mg
- Vitamín A 8315 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z hlávky zelí vybereme zdravé listy, spaříme je horkou vodou a necháme okapat. Srnčí maso nakrájíme na plátky, slaninu na drobné kostičky, houby na plátečky.
-
2
Srnčí plátky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, houby krátce podusíme na másle a poklademe na plátky masa. Zabalíme do zelných listů, zpevníme párátky nebo provázkem. V pánvi rozškvaříme slaninu, vložíme zelné závitky, krátce orestujeme, podlijeme červeným vínem a podusíme. Nakonec přilijeme smetanu, dochutíme a dodusíme. Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.