Srnčí plátky v zelném listu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 900 g Srnčí kýta
  • 150 g Zelí hlávkové červené
  • 80 g Slanina vepřová
  • 300 g Houby čerstvé
  • 300 g Smetana zakysaná 11%
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 600 g Brambory vařené
  • 300 ml Víno červené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 546 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 1097 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 13.1 mg
  • Draslík 720.4 mg
  • Vláknina 8315 mg
  • Vitamín A 8315 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z hlávky zelí vybereme zdravé listy, spaříme je horkou vodou a necháme okapat. Srnčí maso nakrájíme na plátky, slaninu na drobné kostičky, houby na plátečky.

  • 2

    Srnčí plátky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, houby krátce podusíme na másle a poklademe na plátky masa. Zabalíme do zelných listů, zpevníme párátky nebo provázkem. V pánvi rozškvaříme slaninu, vložíme zelné závitky, krátce orestujeme, podlijeme červeným vínem a podusíme. Nakonec přilijeme smetanu, dochutíme a dodusíme. Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.

Komentáře k receptu