Husí játra na víně

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Játra husí
  • 150 g Cibule
  • 100 g Hříbky čerstvé
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 20 g Mouka pšeničná hladká
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 400 g Brambory pečené
  • 60 g Husí sádlo
  • 300 ml Víno červené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 673 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 1206 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 793.5 mg
  • Draslík 1189.6 mg
  • Vláknina 17772.5 mg
  • Vitamín A 17772.5 mg
  • Vitamín B6 1.9 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 23 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 58.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Játra nakrájíme na menší plátky, hříbky na plátečky, 1/2 cibule nadrobno, 1/2 na kolečka a rozebereme na kroužky.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme husí sádlo, přiložíme plátky jater a osmažíme je z obou stran. Vyndáme na talíř a posolíme. Do pánve na tuk nasypeme cibuli, zpěníme, přidáme houby, orestujeme, zaprášíme moukou, rozmícháme s tukem, necháme krátce orestovat a zalijeme vínem. Omáčku povaříme, osolíme, opepříme, zjemníme máslem a dovaříme.

  • 3

    Játra upravíme na talíře, doplníme pečeným bramborem, přelijeme vinnou omáčkou a posypeme kroužky cibule.

Komentáře k receptu