Husí játra na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 673 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 26 g
- Sodík 1206 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 63 g
- Cholesterol 793.5 mg
- Draslík 1189.6 mg
- Vláknina 17772.5 mg
- Vitamín A 17772.5 mg
- Vitamín B6 1.9 mg
- Vitamín B12 0.1 mg
- Vitamín C 23 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 58.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Játra nakrájíme na menší plátky, hříbky na plátečky, 1/2 cibule nadrobno, 1/2 na kolečka a rozebereme na kroužky.
-
2
V pánvi rozehřejeme husí sádlo, přiložíme plátky jater a osmažíme je z obou stran. Vyndáme na talíř a posolíme. Do pánve na tuk nasypeme cibuli, zpěníme, přidáme houby, orestujeme, zaprášíme moukou, rozmícháme s tukem, necháme krátce orestovat a zalijeme vínem. Omáčku povaříme, osolíme, opepříme, zjemníme máslem a dovaříme.
-
3
Játra upravíme na talíře, doplníme pečeným bramborem, přelijeme vinnou omáčkou a posypeme kroužky cibule.