Šunkové kuře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Špenát mražený
  • 125 g Ricotta
  • 125 g Houby čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Kuřecí prsa
  • 12 ks Bílá cibulka
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 4 plátek Prosciutto sušené
  • 1.5 dl Víno bílé
  • 3 dl Vývar drůbeží
  • 0.09 polévková lžíce Olej olivový
  • 0.56 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 440 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 668 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 131.4 mg
  • Draslík 920.8 mg
  • Vláknina 2351.2 mg
  • Vitamín A 2351.2 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z rozmrazeného špenátu vymačkáme vodu, smícháme ho s ricottou a muškátovým oříškem, osolíme a opepříme.

  • 2

    Do každého kousku kuřete uděláme z boku zářez, aby vznikla kapsa. Kapsy naplníme špenátovou směsí, prsíčka zabalíme do šunky a zajistíme párátky. Přikryjeme a necháme zchladit v lednici.

  • 3

    V pánvi rozpustíme máslo s olejem a z každé strany smažíme prsa 2 minuty, poté je přemístíme do ohnivzdorné misky a udržujeme teplé.

  • 4

    Cibulky a houby osmažíme, vmícháme hladkou mouku a podléváme vývarem a vínem. Přivedeme k varu a mícháme. Osolíme, opepříme a směs naneseme na kuře.

  • 5

    V předehřáté troubě pečeme 20 minut při teplotě 200 stupňů Celsia. Prsa poté otočíme a pečeme ještě 10 minut.

  • 6

    Odstraníme párátka a podáváme s omáčkou.

Komentáře k receptu