Šunkové kuře
Suroviny
- 120 g Špenát mražený
- 125 g Ricotta
- 125 g Houby čerstvé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 4 ks Kuřecí prsa
- 12 ks Bílá cibulka
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 4 plátek Prosciutto sušené
- 1.5 dl Víno bílé
- 3 dl Vývar drůbeží
- 0.09 polévková lžíce Olej olivový
- 0.56 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 440 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 13 g
- Sodík 668 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 131.4 mg
- Draslík 920.8 mg
- Vláknina 2351.2 mg
- Vitamín A 2351.2 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z rozmrazeného špenátu vymačkáme vodu, smícháme ho s ricottou a muškátovým oříškem, osolíme a opepříme.
-
2
Do každého kousku kuřete uděláme z boku zářez, aby vznikla kapsa. Kapsy naplníme špenátovou směsí, prsíčka zabalíme do šunky a zajistíme párátky. Přikryjeme a necháme zchladit v lednici.
-
3
V pánvi rozpustíme máslo s olejem a z každé strany smažíme prsa 2 minuty, poté je přemístíme do ohnivzdorné misky a udržujeme teplé.
-
4
Cibulky a houby osmažíme, vmícháme hladkou mouku a podléváme vývarem a vínem. Přivedeme k varu a mícháme. Osolíme, opepříme a směs naneseme na kuře.
-
5
V předehřáté troubě pečeme 20 minut při teplotě 200 stupňů Celsia. Prsa poté otočíme a pečeme ještě 10 minut.
-
6
Odstraníme párátka a podáváme s omáčkou.